- Kuhinja: Italijanska
- Težina: Lagano
-
Priprema10 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba4
Tanka tjestenina poznata kao capellini se nevjerovatno dobro slaže s povrćem i ukusnim Napolitana umakom.
Sastojci
Koraci
Tjesteninu skuhajte prema uputstvu na pakovanju.
Odvojite oko 100 ml vode u kojoj se tjestenina kuhala i ostavite po strani, a zatim tjesteninu ocijedite.
U tavi zagrijte maslinovo ulje.
Dodajte povrće i dinstajte 5-6 minuta ili dok ne omekša.
Zatim povrću dodajte Napolitana umak i 100 ml vode od tjestenine. Izmiješajte.
Dodajte ocijeđenu tjesteninu i naribani parmezan. Izmiješajte i poslužite.
Ukoliko volite tjesteninu i želite pronaći još ukusnih ideja za jela zapratite nas na Instagramu njam.ba . Ne zaboravite podijeliti Vaša omiljena jela od tjestenine sa nama u odjeljaku za komentare ispod.
Capellini s povrćem i umakom
Sastojci
Follow The Directions
Tjesteninu skuhajte prema uputstvu na pakovanju.
Odvojite oko 100 ml vode u kojoj se tjestenina kuhala i ostavite po strani, a zatim tjesteninu ocijedite.
U tavi zagrijte maslinovo ulje.
Dodajte povrće i dinstajte 5-6 minuta ili dok ne omekša.
Zatim povrću dodajte Napolitana umak i 100 ml vode od tjestenine. Izmiješajte.
Dodajte ocijeđenu tjesteninu i naribani parmezan. Izmiješajte i poslužite.
Ukoliko volite tjesteninu i želite pronaći još ukusnih ideja za jela zapratite nas na Instagramu njam.ba . Ne zaboravite podijeliti Vaša omiljena jela od tjestenine sa nama u odjeljaku za komentare ispod.
Ocijeni